Petersiljehed on maitsekas ja tervislik roog, mis on eriti populaarne Kaukaasia ja Kesk-Euroopa regioonides. Roog on valmistatud näputäiest petersiljast, mis on maitsekana maitsestatud ja segatud muna, hakitud sibula ja soola ning päevalilleõliga. See kõik küpsetatakse ahjus ja serveritakse meeldiva jahukooriga.
Kokandist alates on petersilje erinevates piirkondades vabalt eecikaks ja selle serveeritakse laiaselt ka modernsema köögi vahendusel. Traditsiooniliselt dekoreeritakse petersiljepannkooke eelnevalt hakitud peterselli, õunasalati, hapukoort või isegi pirukaramsi. Kokteilide hulka kuuluvad näiteks hakklihatoitude, türgi hopeasalus ja palju muud!
Petersiljehed on rahva seas väga populaarned, kuna need on tervislikud ja julmavärvilised. Petersiljelised pannkoogid on ka maitsvalt maitsvad ja neid saab kergesti toidulauale lisada, igal pool ja igal aastal.