Köömen on traditsiooniline Soome suitsukalaroog, mis on valmistatud räime või siiaga. Kõige tavalisem köömen on valmistatud heeringaga ja seda serveeritakse tavaliselt külmalt rukkileiva ja võiga, kartulite ja muude lisanditega. Suitsutamine algab heeringa puhastamisega ja soolaga kuivatamisega, et säilitada selle kuju ja tekstuur. See kuivatatud heeringas asetatakse seejärel kadakaokste või tammelaastudega tünni, et seda mõneks päevaks loomulikult suitsutada, mis annab iseloomuliku suitsumaitse. Valmisrooga iseloomustab magus ja suitsune maitse ning õrn tekstuur. Köömenit serveeritakse sageli eelroana või suupistena, kuid seda võib serveerida ka pearoa osana kartulitega või muu küljega. Mõnikord lisatakse sellele maitse lisamiseks hapukoort või keedetud mune. Paljud inimesed naudivad ka sidrunimahla lisamist, et köömeni maitset parandada.